‘IKIGAI’, NU DRAMA

Tatiana Dunyó:

Nu Drama publica enmig d’aquest confinament el seu nou àlbum Ikigai, un EP amb sis temes de rap/trap que consoliden l’estil que l’artista ha anat fent créixer al llarg de la seva carrera.
En el seu conjunt, Ikigai (ENLLAÇ) funciona com una odissea cap a l’interior. Nu Drama plasma en les seves lletres el conflicte entre l’ànima i la societat, entre la pròpia pell i la superfície urbana. Busca la reconciliació de la necessitat de trobar un camí propi amb la comprensió que l’individu només és un node dins la xarxa quàntica de l’existència.

Les seves lletres, d’una lírica preciosista però concisa, són plenes d’imatges bucòliques -quasi romanticistes en la seva aproximació a la naturalesa- contraposades amb travellings que travessen ciutats, habitacions buides, sofàs desgastats i un personatge meditant sobre el terra fred de rajoles. La mística i les reflexions filosòfiques apareixen tant en forma de metàfores com en en diàlegs que el rapsoda té amb ell mateix. S’interpel·la i s’explica, es comparteix de manera profunda amb la persona a l’altra banda de l’auricular.
El poeta s’adona que buscar la felicitat en un context aliè, llunyà, en un desig exterior, l’allunya de la iluminació, de la compleció humana que porta l’acceptació d’una mateixa. I això ens porta al terme ‘ikigai’, un concepte japonès que defineix ‘el sentit de la vida’ com l’intersecció entre quatre eixos: allò que estimes, allò en què ets bo, allò amb el que et pots guanyar la vida i allò que el món necessita. La resolució del conflicte, doncs, és l’autocognisció espiritual entramada amb l’espai en que s’insereix el cos. Un equilibri entre interior i exterior.
La interpretació dels textos flueix sobre bases de PBR&B i neo soul, amb reminiscències electròniques, a través d’una veu expressiva però continguda – igual que la música; ens proposen, en conjunt, una atmosfera íntima i profunda però energètica, amb un motor constant que neix d’una forta voluntat de superació. Ikigai, doncs, es un disc rodó en concepte i execució, que apel·la a una sensibilitat moderna i alhora onírica, universal i mil·lenària.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s